După cum poate știi deja, Ministerului Afacerilor Externe s-a opus inițiativei Uniunii Europene care critica relocarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Bineînțeles că datorită nenumăratelor diplome în geopolitică, guvernul nostru drag, în frunte cu prea fericitul lor lider, a decis să nu fie solidar cu Uniunea la care a aderat ci cu SUA.

Păi eu zic să facă Dragnea o cerere, să devenim al 51-lea stat american. Scuze, am uitat că  Israelul este deja al 51-lea stat american (ajutoarele financiare oferite de SUA către Israel). Nu am nicio problema dacă urmăm orbește SUA, dar măcar să ne finanțeze și pe noi cu 3 miliarde de dolari anual 🙂

Să fie clar, nu sunt anti Israel sau un adept al teoriilor conspirative. Dar atunci când decizi să muți o ambasadă în Ierusalim este necesar să te gândești la consecințe. Aceste consecințe s-au făcut cunoscute chiar astăzi, 55 protestatari uciși și peste 2.700 răniți.

Poate ar trebui să ne gândim că aparținem de Europa, nu America de Nord. Scopul indicat ar fi ca România să devină un exemplu regional demn de urmat și să contribuie la o Europă stabilă și inovatoare.

De ce să provocăm mai multă ură decât exista înainte între Palestinieni și Israelieni?