Ca tot omul încerc să fiu la curent cu ce se mai întâmplă, de obicei vizitez site-urile de știri folosind smartphone-ul.

Navigând pe site-ul Digi24 am dat de un articol în care era folosită o filmare de pe YouTube. Când am vrut să urmăresc filmarea mi-a apărut următorul mesaj: „Videoclipul include conținut de la Antena Tv Group Romania. Redarea acestuia pe anumite site-uri sau aplicații este restricționată” 

photo6034980842964626566
Acest mesaj apare doar dacă cineva dorește să vizualizeze filmarea de pe navigatorul de internet, de pe smartphone. Mesajul nu apare în aplicația YouTube sau pe PC.

Videoclipul include conținut de la Antena Tv Group România??? Dacă urmărești filmarea o să vezi că toată întâmplarea a fost înregistrată de un fan care participa la concertul susținut de Inna.

Dacă cineva înregistra știrea în timp ce era difuzată la Antena 3, atunci putea fi vorba de încălcarea drepturilor de autor.

Aceste revendicări false ale dreptului de autor sunt o problemă de care YouTube încă nu a reușit să scape.

În mod normal dacă cineva revendică filmarea postată pe YouTube ai dreptul la contestație.

Dacă vrei să știi cum îți poți proteja drepturile pe YouTube îți recomand să accesezi articolele puse la dispoziție de Google urmând acest link.