Google Photos este una dintre cele mai ușoare și mai bune modalități de a salva toate pozele pe care le faci cu telefonul. Astăzi, Google a anunțat o serie de îmbunătățiri pentru acest serviciu.

Cea mai interesantă dintre noile caracteristici este capacitatea de a utiliza inteligența artificială pentru a colora automat fotografiile vechi alb-negru. Probabil că ai fotografiat cu telefonul o fotografie veche, Google Photos va analiza și va produce o variantă color a fotografiei.

În plus, Google afirmă că poate utiliza inteligența artificială pentru a recunoaște imagini ale documentelor și pentru a le converti automat în fișiere PDF.

Pentru dezvoltatori, Google a lansat noi API-uri care se pot conecta direct la Google Photos. Google afirmă că aceste instrumente vor permite dezvoltatorilor să creeze instrumente de căutare, încărcare și partajare care să conecteze Google Photos direct în aplicațiile lor. Google încă nu a comunicat data exactă când aceste funcții noi vor fi disponibile în aplicația Google Photos.

Google Photos este disponibil atât pe Android, cât și pe iOS, vă permite să creați gratuit copii de siguranță ale pozelor și videoclipurilor pe care le stochează în siguranță putând fi accesate de oriunde. De asemenea, oferă o serie de caracteristici inteligente de clasificare și organizare, plus instrumente de editare foto.